LUUMÄEN KARHUT -SUKUSEURA RY

Uuden puheenjohtajan tervehdys heinäkuussa 2018


Kesä alkaa kääntyä hiljalleen syksyä kohti kun elohopea laskee jo kahdenkymmenen asteen alapuolelle. Tämä kesä on ollut helteineen erinomaisen hieno eläkkeellä hyörivälle golffarille ja auringonpalvojille. Toisaalta koko kesän odotukset sadekuuroista lievittämään nurmikon kuivuutta ja sadevesitynnyrin tyhjyyttä ovat olleet päivittäisiä asioita. Marjastajat ja sienestäjät ovat joutuneet tyytymään pienempiin satoihin, ja kalamiehet ovat etsineet vonkaleita vesien syvänteistä. Pahiten kuiva kesä on kuitenkin koetellut omavaraisuuttamme turvaavia viljelijöitä, joiden satotoiveet jäänevät murto-osaan normaalista. Toivotaan, että syksy mahdollistaa tuon vähäisenkin sadon korjaamisen talteen.

Sukulaiset kokoontuivat heinäkuisena lauantaina Risulahteen tekemään tärkeitä päätöksiä sukukokouksessa ja tapaamaan tuttuja sukujuhlassa. Sääkin meitä suosi eikä pieni sadekuuro haitannut, kun olimme kokoontuneet sisätiloihin. Kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille.

Tällä kertaa sukuseuran hallituksen kokoonpanoon tuli merkittäviä muutoksia, kun puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri katsoivat tehneensä osansa seuran toiminnassa. Kuten jo sukukokouksessa totesin, on edeltäjien luomalle pohjalle hyvä rakentaa tulevaisuutta uuden hallituksen kanssa. Vielä kerran kiitokset Eskolle, Asmolle ja Eijalle merkittävästä panoksesta vuosien ajalta. Kun myös kunniapuheenjohtaja Heikki Karhu luopuu sukutietojen ylläpidosta, niin tuon vaativan pestin ottaa vastaan edellinen puheenjohtaja Esko. Suuret kiitokset Heikille. Käykääpä katsomassa Sukukokous-osiosta tarinaa ja kuvia sukutapaamisesta.

Sukulehti Karhunpesän kuulumiset ilmestyy taas keväällä 2019, ja samassa postituksessa saatte jäsenmaksulomakkeet. Seuraava kerran kokoonnumme sukukokoukseen vajaan kolmen vuoden kuluttua, ja siihen asti olemme yhteydessä kotisivujen ja vuosittain ilmestyvän lehden välityksellä.

Toivotan oikein mukavaa loppukesää kaikille sukulaisille.

Seppo Karhu
puheenjohtaja


 
 

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS VUODEN VAIHTUESSA


Käänsin seinäkalenterissa sivua, ja sehän onkin taas viimeinen lehti. Vuosi on lopuillaan ja joulu lähestyy. Suomi-neidolla on suuri juhlavuosi, ja teemaa on käytetty lukuisissa yhteyksissä ja näyttävissä tapahtumissa.

Myös meidän sukumme kotikunta Luumäki on hyödyntänyt tämän merkittävän juhlavuoden monella tavalla. Näin kuuluu ollakin, onhan itsenäisyytemme ensimmäinen presidentti P. E. Svinhufvud asunut suurimman osan elämästään Luumäellä Kotkaniemessä.Kotkaniemi on nyt kunnostettu ja entisöity kokonaan, ja kansalaisilla on mahdollisuus käydä tutustumassa hienoon kartanoon Kivijärven rannalla ensi toukokuusta alkaen.

Meillä sukuseuralla ei osunut sukujuhla aivan tähän Suomen juhlavuoteen. Laittakaa muistiin ensi vuonna lauantai heinäkuun 21. päivä. Silloin kokoonnumme toivottavasti taas isolla joukolla Risulahteen. Juhlasta tulee tarkempaa tietoa ensi kevään lehdessä.

Sukuseuran kotisivut ovat tällä hetkellä "remontissa", mutta viestitämme kaikista ajankohtaisista asioista entiseen tapaan s-postilla.
Muistutan jälleen, että lähettäisitte tietoa yhteystietojenne muutoksista. Muutama onnittelukorttikin on taas tullut takaisin, kun vastaanottajaa ei ole löytynyt.

Sukuseuran hallitus ja muut toimihenkilöt toivottavat oikein Hyvää Joulua ja tulevaa vuotta 2018.

Esko Karhu

 
 

UUTTA MIELENKIINTOISTA JUTTUARKISTOSSA


Sukukirjassamme sivulla 730 on kirjoitus otsikolla Ilmari Karhu – suvun kenraali. Siinä lyhyesti mainitaan hänen pidättämisensä marraskuussa 1946. Syytteenä, joka lopulta todettiin aiheettomaksi, oli epäily osallistumisesta aseellisen toiminnan luvattomaan valmisteluun. Näistä 280 päivästä Ilmari Karhu piti päiväkirjaa, jossa on ainakin lyhyt merkintä jokaiselta päivältä. Lyijykynällä A4:n kokoisille ruudullisille papereille tiheästi kirjoitettua tekstiä on kaikkiaan 72 sivua.
Ilmari Karhun tytär Anja Tuomi on poiminut osan päiväkirjamerkinnöistä - vankilaelämän arjesta kertovia asioita ja isänsä katkeriakin mietteitä. Olemme saaneet luvan julkaista tekstit sukuseuramme kotisivuilla, ja ne löytyvät nyt juttuarkistosta.
Filosofian tohtori, sotahistorian dosentti Jarkko Kemppi on kirjoittanut elämäkerran sukuumme kuuluvasta kenraalimajuri Ilmari Karhusta.
Kempin kirjassa käytetään lähteinä muun muassa Karhun omia muistiinpanoja erityisesti jatkosodan ajalta. Lisäksi elämäkerrassa on kenraalin omia muistelmia lapsuudestaan ja nuoruudestaan, joita hän kirjoitti kesken jääneisiin muistelmiinsa.
Kirjassa hyödynnetään myös Ilmari Karhun yksityistä päiväkirjaa, jota tämä piti ollessaan 230 vuorokautta Valpon tutkintavankeudessa vuosina 1946–47.

Luumäen Karhut -sukuseura ry on tukenut kenraali Ilmari Karhun elämäkerran kirjoittamista myös rahallisella avustuksella. Huhtikuussa 2017 ilmestyneen, eli aivan tuoreen kirjan on kustantanut Amanita Oy. Kovakantisessa kirjassa on noin 300 sivua, ja sitä voi tilata suoraan kustantajalta ja verkkokirjakaupoista, esimerkiksi Adlibriksestä, tai Prismasta toimitettavaksi lähimpään myymälään.

 
 

SUKUKIRJA


Sukukirjan painos on loppuunmyyty, ja toimihenkilöille tulee aika ajoin kyselyjä kirjan saatavuudesta. Jos tiedätte tarpeettomaksi jääneistä sukukirjoista, ystävällisesti ottakaa yhteyttä johonkin hallituksen jäsenistä, välitämme mielellämme tietoa kirjoja etsivistä sukulaisistamme.
 
 

Ajankohtaista

 

Uuden puheenjohtajan tervehdys heinäkuussa 2018

Kesä alkaa kääntyä hiljalleen syksyä kohti kun elohopea laskee jo kahdenkymmenen asteen alapuolelle. Tämä kesä on ollut helteineen erinomaisen...

 

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS VUODEN VAIHTUESSA

Käänsin seinäkalenterissa sivua, ja sehän onkin taas viimeinen lehti. Vuosi on lopuillaan ja joulu lähestyy. Suomi-neidolla on suuri juhlavuosi, ...

 

UUTTA MIELENKIINTOISTA JUTTUARKISTOSSA

Sukukirjassamme sivulla 730 on kirjoitus otsikolla Ilmari Karhu – suvun kenraali. Siinä lyhyesti mainitaan hänen pidättämisensä marraskuussa 19...Copyright © 2018 Luumäen Karhut -Sukuseura ry | Webbinen.net