LUUMÄEN KARHUT -SUKUSEURA RY

KARHUNPESÄN KUULUMISET NRO 30 ON TYÖN ALLA


Vuoden 2024 Karhujen sukulehden nro 30 tekeminen on alkanut, ja siihen tarvitsemme taas kaikkien sukulaisten apua. Lehti ilmestyy toukokuun toisella viikolla, ja aineistojen toivotaan olevan perillä 10.3. mennessä.

Tuttuun tapaan lehdessä julkaistaan muun muassa tietoomme tulleet edesmenneiden nimet ja sukutiedostoon ilmoitetut syntyneet, jos vanhemmat antavat luvan tietojen julkaisuun. Myös kuvat uusista sukulaisista ovat tervetulleita.
Edellisen lehden ilmestymisestä on jo lähes vuosi aikaa, joten ilmoittamattomia tietoja on varmaan kertynyt runsaasti.

Lehteen kaivataan muutenkin taas kaikenlaisia tietoja, kuvia ja juttuja.
– Onko lähipiirissä ollut syntymäpäiviä, häitä, valmistujais- ja rippijuhlia ym.?
– Onko tullut menestystä kilpakentiltä tai muista harrastuksista?
– Löytyykö sukulaisten vanhoja kuvia omista albumeista - tai suvun vanhoja tavaroita, joita voisi esitellä lehdessä?
– Karhujen kamerasta -palstalla voitte lähettää kuvaterveisiä sukulaisille – kotipihoilta, mökeiltä, mummoloista, lomamatkoilta jne.
– Kaikki muutkin tiedot, kuvat, jutut ja uudet ideat ovat aina tervetulleita!

Sukuseura myöntää tänäkin sukujuhlavuotena apurahoja vuonna 1998 ja sen jälkeen syntyneille Karhun suvun jäsenille. Hakijan ei tarvitse olla sukuseuran jäsen. Keväällä ilmestyvässä Karhunpesän kuulumiset -lehdessä on hakemisohjeet.

Jos mielessä on kiinnostava tarinan aihe, mutta epäröitte ryhtyä laittamaan sitä paperille, ottakaa yhteyttä. Autamme jutun toteutuksessa.

Aineistojen toivotaan olevan toimituksessa 10.3. mennessä. Etukäteen sovitut asiat ehtivät vähän myöhemminkin, mutta viimeinen takaraja on 24.3.

Aineistoja voi lähettää osoitteeseen marju.perila[at]pp.inet.fi tai kaikille hallituksen jäsenille. Yhteystiedot löytyvät sukulehdistä ja Karhujen kotisivuilta www.luumaenkarhut.net.
Lisätietoja voi kertoa myös soittamalla sukulehden toimittaja Marju Perilälle, puh. 041 702 6622, ja puheenjohtaja Seppo Karhulle, puh. 040 280 352.

Sukujuhla ja -kokous pidetään Risulahden lavalla lauantaina 27.7. - toivottavasti tapaamme siellä.

Ystävällisin terveisin
Seppo Karhu
 
 

JOULUNA 2023


Tätä kirjoittaessani jouluun on enää muutama päivä, ja valmistelut ovat varmaankin jo monessa kodissa meneillään. Itselläni tulevat mieleen lapsuuden jouluaaton toimet. Aamuvarhaisella haettiin lähimetsästä parimetrinen joulukuusi tupaan sulamaan, jonka jälkeen vietiin vesikelkalla kaivovesi saunan muuripataan ja polttopuut kiukaan lämmitykseen. Äiti oli paistanut kinkun, laatikot ja levonnaiset jo edellisiltana suuressa leivinuunissa ja kaikki herkut säilytettiin viileässä ruokakomerossa. Kuusen koristelu tehtiin aidoilla joulukaramelleilla ja suklaakävyillä, sekä tietysti oikeilla talikynttilöillä. Saunassa valaisivat öljylyhty ja kynttilät, joten sähköä ei nykypäivään verrattuna tarvittu juuri lainkaan, paitsi ehkä tuvan seinähyllyllä olevaan putkiradioon, josta kuunneltiin Taatan joulupuhe ja joulun säveliä. Tuo lapsuuden joulutunnelma tuntui ehkä juhlavammalta, kun ero arkeen oli huomattava.

Nyt joulun aikana tarvitsemme sähköä lähes kaikkeen, ilman sitä mikään ei oikein luonnistuisi. Viimeisen vuoden aikana olemme ymmärtäneet sen, miten riippuvaisia olemme sähköstä, sen saatavuudesta ja hinnasta. Uhkakuvat siitä, että joutuisimme olemaan ajoittain ilman sitä, tuntuu pelottavalta. Perinteistä joulutunnelmaa voimme toki luoda nytkin eri tavoin, vaikkakin hieman sähköisemmin.

Karhun sukuseuran hallituksen puolesta toivotan teille kaikille rauhaisaa, turvallista ja tunnelmallista joulua sekä hyvää alkavaa vuotta.

Seppo Karhu 
 

Hallituksen kuulumisia kesällä 2023


Sukuseuramme hallitus kokoontui elokuisena lauantaina Miehikkälässä Salpalinjamuseossa päivittämään seuran tilannetta ja alustavasti suunnittelemaan ensi vuoden sukukokousta ja -juhlaa. Jäseniä sukuseuralla on tällä hetkellä 269.

Lauantaina 27.7.2024 on taas aika koota sukulaiset Risulahteen päättämään vuosikousasioista ja viettämään yhteistä aikaa sukujuhlan ohjelman parissa. Keväällä ilmestyvässä Karhunpesän kuulumiset -lehdessä julkaistaan tiedot aikataulusta ja ilmoittautumisesta.

Sukulehtemme viimeisin numero on saanut kiitosta sisällöstään ja ulkoasustaan. Muistattehan, että lehden toimittajan Marju Perilän lisäksi kaikki sukulaiset ovat tervetulleita omilla tarinoillaan ja kuvillaan osallistumaan lehden tekemiseen. Ylläoleva kuva uusimman sukulehden sisällysluettelosta kertoo lehden monipuolisesta sisällöstä. Sukulehti postitetaan vain sukuseuran jäsenille, liittymisohjeet löytyvät täältä kotisivujen ”Jäsenasiat”-alavalikosta.

 
 

Sukulehti on postitettu jäsenille.


Hyvät sukuseuran jäsenet

Sukulehti Karhunpesän kuulumiset 29/2023 on postitettu seuran jäsenille toukokuun alkupuolella. Lehdessä on paljon mielenkiintoista luettavaa ja valokuvia menneistä ja nykyisistä tapahtumista.

Yksi virhekin on päässyt sisältöön pujahtamaan, nimittäin vuoden 2024 sukukokouksen ja -juhlan päivämäärä. Oikea päivä on lauantai 27.7. Kevään 2024 lehdessä on sitten tarkempaa tietoa tapahtumasta.

Jos postin jakelussa joku jäsen on jäänyt ilman lehteä, ystävällisesti ottakaa yhteyttä kehen tahansa hallituksen jäseneen. Yhteystiedot näkyvät sukuseuran kotisivuilla www.luumaenkarhut.net.
Koko hallituksen puolesta toivotan hyviä lukuhetkiä ja hyvää kesää!

Ystävällisin terveisin
Seppo Karhu


 
 

Karhunpesän kuulumiset -lehti työn alla


Karhujen sukulehden nro 29 tekeminen on alkanut, ja siihen tarvitsemme taas kaikkien sukulaisten apua. Lehti ilmestyy toukokuun ensimmäisellä viikolla, ja aineistojen toivotaan olevan perillä 6.3. mennessä.

Tuttuun tapaan lehdessä julkaistaan muun muassa tietoomme tulleet edesmenneiden nimet ja sukutiedostoon ilmoitetut syntyneet, jos vanhemmat antavat luvan tietojen julkaisuun. Myös kuvat uusista sukulaisista ovat tervetulleita.
Edellisen lehden ilmestymisestä on jo lähes vuosi aikaa, joten ilmoittamattomia tietoja on varmaan kertynyt aika paljon.
 
Lehteen kaivataan muutenkin taas kaikenlaisia tietoja, kuvia ja juttuja.
– Onko lähipiirissä ollut syntymäpäiviä, häitä, valmistujais- ja rippijuhlia ym.?
– Onko tullut menestystä kilpakentiltä tai muista harrastuksista?
– Löytyykö sukulaisten vanhoja kuvia omista albumeista - tai suvun vanhoja tavaroita, joita voisi esitellä lehdessä?
– Karhujen kamerasta -palstalla voitte lähettää kuvaterveisiä sukulaisille – kotipihoilta, mökeiltä, mummoloista, lomamatkoilta jne.
– Kaikki muutkin tiedot, kuvat, jutut ja uudet ideat ovat aina tervetulleita!

Jos mielessä on kiinnostava tarinan aihe, mutta epäröitte ryhtyä laittamaan sitä paperille, ottakaa yhteyttä. Autamme jutun toteutuksessa.

Aineistojen toivotaan olevan toimituksessa 6.3. mennessä. Etukäteen sovitut asiat ehtivät vähän myöhemminkin, mutta viimeinen takaraja on maaliskuun viimeisellä viikolla.
 
Aineistoja voi lähettää osoitteeseen marju.perila [ät] pp.inet.fi tai kaikille hallituksen jäsenille. Yhteystiedot löytyvät sukulehdistä ja Karhujen kotisivuilta www.luumaenkarhut.net.
Lisätietoja kerrotaan mielellään myös puhelimessa, sukulehden toimittaja Marju Perilä, puh. 041 702 6622, ja puheenjohtaja Seppo Karhu, puh. 040 280 352.
 
Lämmintä ja turvallista lopputalvea kaikille Karhuille – välittäkää viestiä eteenpäin sukulaisille!

 
 

JOULUNA 2022


Edellisvuosia piinannut koronapandemia on hellittänyt otettaan, ja voimme melko huoletta olla taas mukana yhteisissä toimissa ja tavata sukulaisia ja ystäviä. Eurooppa on Ukrainan sodan takia ajautunut tilanteeseen, jota emme olisi ikinä uskoneet kokevamme. Energiakriisi ja sähkön saatavuus sekä hinta kohtelee meitä suomalaisia kotitalouksia ankaralla kädellä. Talvi koettelee koko Eurooppa ja siten myös meitä suomalaisia, mutta sopeutuminen olosuhteisiin ja vahva usko parempaan vie meidät kohti tulevaa kesää. Tänä jouluna on kynttilöiden valolla tunnelman llisäksi myös taloudellinen merkitys, koska kaikki sähkön säästöön liittyvät toimet ovat tärkeitä. Joulua voimme viettää vapaammin kuin edellisvuosina, voimme mennä joulukirkkoon ja tavata läheisiämme ilman rajoituksia. Kaunis lumipeite tuo jouluista tunnelmaa eteläistä Suomea myöten.

Sukuseuramme jäsenistö on edelleen runsas, ja lähes kaikki ovat maksaneet jäsenmaksunsa. Sukulehti Karhunpesän kuulumiset julkaistaan taas keväällä, lähettäkäähän juttuja ja kuvia Marju Perilälle. Kerromme lehden julkaisun aikataulusta vuodenvaihteen jälkeen.

Karhun sukuseuran hallituksen puolesta toivotan teille kaikille Rauhaisaa ja Turvallista Joulua sekä hyvää alkavaa vuotta. Huoleditaan omasta ja kanssaihmistenne hyvinvoinnista ja terveydestä myös tulevana vuonna.

Seppo Karhu 
 

Mielenkiintoista luettavaa juttuarkistossa


Juttuarkiston uusin lisäys on tarina Uron postin ja postinhoitaja Maija Honkalan vaiheista vuodesta 1958 vuoteen 1991.
Käykäähän tutustumassa.

 
 

Ennakkotietoa sukulehdestä


Hyvät Karhun sukuseuran jäsenet

Sukuseuran hallitus aloitti elokuun kokouksessaan keväällä 2023 julkaistavan sukulehden suunnittelun. Entiseen tapaan toivotaan sukulaisten apua lehden sisällön kokoamiseen. Aikataulu materiaalin lähettämisestä tarkentuu ensi vuoden alussa. Tervetulleita ovat tiedot ja kuvat syntymäpäiväsankareista ja tiedot poisnukkuneista. Kaikki perhejuhlat kiinnostavat lehden lukijoita, samoin muistelut sukulaisten elämänvaiheista kuvien kera.

Vaikka lehden julkaisuun on vielä runsaasti aikaa, toivoo lehden toimittaja Marju Perilä (041 7026622, marju.perila(at)pp.inet.fi) yhteydenottojanne ajoissa, jolloin aineiston käsittelyyn jää riittävästi aikaa.

Jos sinulla on mielessäsi kiinnostava jutun aihe, mutta epäröit ryhtyä laittamaan asiaa paperille, ota yhteyttä hallituksen jäseneen Virve Mattilaan (puh. 050 4145574, virvemattila(at)hotmail.com), hän auttaa mielellään tarinan viimeistelyssä.

Muutama sukukirja on palautunut hallituksen jäsenille. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä hallituksen sihteeriin Tuula Honkalaan (puh. 050 3240468, tuula.honkala(at)outlook.com). Sukukirjoja on myös voinut jäädä ylimääräisiksi, niistäkin Tuula ottaa tietoja vastaan.

Sukuseuran hallitus toivottaa jäsenille kaunista syksyä 2022!

 
 

Sukulehti Karhunpesän kuulumiset ilmestyy keväällä 2022


Karhujen sukulehden nro 28 tekeminen on alkanut, ja siihen tarvitsemme taas kaikkien sukulaisten apua. Lehti ilmestyy toukokuun ensimmäisellä viikolla, ja aineistot on toimitettava mielellään 7.3. mennessä.

Seuraavan kolmen vuoden jäsenmaksu peritään tänä keväänä. Aiemmasta käytännöstä poiketen ei pankkisiirtoja lähetetä, vaan sukulehteen painetaan ohjeet jäsenmaksun maksamisesta.

Tuttuun tapaan lehdessä julkaistaan muun muassa tietoomme tulleet edesmenneiden nimet ja sukutiedostoon ilmoitetut syntyneet, jos vanhemmat antavat luvan tietojen julkaisuun. Myös kuvat uusista sukulaisista ovat tervetulleita.

Edellisen lehden ilmestymisestä on jo lähes vuosi aikaa, joten ilmoittamattomia tietoja on varmaan kertynyt aika paljon.

Lehteen kaivataan muutenkin taas kaikenlaisia tietoja, kuvia ja juttuja.

– Onko lähipiirissä ollut syntymäpäiviä, häitä, valmistujais- ja rippijuhlia ym.?
– Onko tullut palkintoja kilpakentiltä tai muista harrastuksista?
– Jokaisen albumeista löytyy kivoja vanhempia kuvia. Kuvien ei tarvitse olla ”satavuotiaita”, 1970-lukukin on jo vanhaa aikaa.
– Karhujen kamerasta -palstalla voitte lähettää kuvaterveisiä sukulaisille – kotipihoilta, mökeiltä, mummoloista, lomamatkoilta jne.
– Kaikki muutkin tiedot, kuvat, jutut ja uudet ideat ovat aina ervetulleita!

Aineistojen toivotaan olevan toimituksessa 7.3. mennessä. Yllättäen tietoon tulevat tai etukäteen sovitut asiat ehtivät myöhemminkin, mutta viimeinen takaraja on maaliskuun
viimeisellä viikolla.

Aineistoja voi lähettää osoitteeseen marju.perila(at)pp.inet.fi tai kaikille hallituksen jäsenille. Yhteystiedot löytyvät sukulehdistä ja Karhujen kotisivuilta www.luumaenkarhut.net. Lisätietoja kerrotaan mielellään myös puhelimessa, sukulehden toimittaja Marju Perilä, puh. 041 702 6622, ja puheenjohtaja Seppo Karhu, puh. 040 280 352.

Lämmintä ja turvallista lopputalvea kaikille Karhuille – välittäkää viestiä eteenpäin sukulaisille!

Terveisin
Marju Perilä ja Seppo Karhu

 
 

Jouluna 2021


Vuosi on jälleen vierähtänyt. Edellisen joulun joulunviettoa rajoitti pandemia, eikä se vieläkään ole hellittänyt. Olemme kuitenkin tottuneet tilanteeseen ja osaamme noudattaa varovaisuutta. Valtaosa meistä on saanut kaksi rokotetta ja osa jo kolme, joten jonkinlainen turvallisuudentunne joulun viettoon on. Joulua vietetään edelleenkin monissa kodeissa vain läheisten kanssa, ystäviä ja sukulaisia muistetaan sitten etänä eri välineillä.

Perinteiseen jouluun kuuluu joulukirkko, joka näyttää nyt jäävän etäyhteyksien varaan, mutta muistokynttilät haudoille toki viemme. Lumipeite näyttää Etelä-Suomessakin tuovan meille jouluista tunnelmaa ja ehkäpä myös luistavia hiihtokelejä.

Sukuseuramme vietti kesällä perinteistä sukujuhlaa, ja osanotto oli tilanteeseen nähden runsas. Kiitoksia teille kaikille osallistumisesta ja kiitokset myös järjestäjille ja esiintyjille. Sukulehti Karhunpesän kuulumiset julkaistaan taas keväällä, ja juttuja ja kuvia voi lähettää Marju Perilälle. Keväällä peritään myös kolmen seuraavan vuoden jäsenmaksut tulevien toimien turvaamiseksi.

Huolehtikaa kaikki visusti omasta ja kanssaihmistenne hyvinvoinnista ja terveydestä myös tulevana vuonna.

Karhun sukuseuran hallituksen puolesta toivotan teille kaikille Rauhaisaa ja Turvallista Joulua sekä hyvää alkavaa vuotta.

Seppo Karhu 
 

Sukukokous ja sukujuhla 2021


Heinäkuinen sukukokous ja sukujuhla kokosi taas Risulahden lavalle suuren joukon sukulaisia. Täällä kotisivujen Sukujuhla-sivulla on juttu ja kuvia tapaamisestamme. Käykääpä palauttamassa mieleen päivän tunnelmia.


 
 

Sukulehti Karhunpesän kuulumiset nro 27/kevät 2021


Hallituksen jäsenten tietoon on tullut, etteivät kaikki sukuseuran jäsenet ole saaneet huhtikuussa postitettua jäsenlehteä Karhunpesän kuulumiset. Jos lehti ei teille ole tullut perille, ystävällisesti ilmoittakaa Anneli Karhulle, anneli.karhu4(at)gmail.com tai puh. 045 8017052.

 
 

KUTSU SUKUJUHLAAN


Tervetuloa Luumäen Karhujen SUKUJUHLAAN Risulahden lavalle Luumäelle lauantaina 24. heinäkuuta 2021.

PÄIVÄN OHJELMA:

Aamupäivällä hallituksen edustajat vievät kukkatervehdyksen klo 10.30 suvun muistomerkille Karhunkylään ja klo 11.00 sankarivainajien muistomerkille Luumäen kirkolle.
Sukulaiset ovat tervetulleita mukaan näihin pienimuotoisiin tilaisuuksiin.

Risulahden lavalla:

Klo 12.00 VARSINAINEN SUKUKOKOUS, jossa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Klo 13.00 RUOKAILU
Tarjolla paikallisen pitopalvelun lohikeitto/kasviskeitto, Satun Makioiden maankuulut ruokaleivät, ruokajuomat ja jälkiruoaksi täytekakkukahvit.
Sukuseuran jäsenille ruokailu on ilmainen. Ei-jäsenille hinta 10 euroa.

Noin klo 14.15 SUKUJUHLA
Ohjelmassa mm. Tähtitaivas-esitys, jonka aikana juhlassa ”vierailevat mm. Laila Kinnunen, Pirkko Mannola, Katri-Helena sekä Abba”.
Lavalla on tilaa myös sukulaisten omille näyttelyille ja esittelyille.
Lisätietoja saa puheenjohtaja Seppo Karhulta.

Sukujuhlaan ilmoittautumiset 30.6.2021 mennessä:
Seppo Karhu, s-posti seppokarhu26(at)gmail.com, puh. 0400 280 352
Esko Karhu, s-posti esko.karhu(at)pp1.inet.fi, puh. 040 547 1816

Kertokaa ilmoittautumisen yhteydessä osallistujien nimien lisäksi myös yhteystieto (s-postiosoite tai puhelinnumero), jonne voimme ilmoittaa, jos joudumme perumaan juhlan tai rajoittamaan sen järjestelyjä.
Ilmoitattehan myös itse siitä, jos joudutte perumaan osallistumisenne, ettei sukuseuran tarvitse maksaa turhaan ruokailun hintaa pitopalvelulle.

 
 

Karhunpesän kuulumiset nro 27, kevät 2021


Sukuseuramme lehti on ilmestynyt ja toivottavasti löytänyt tiensä kaikkien jäsenten postilaatikkoon. Ellei lehteä ala kuulua, ottakaa yhteyttä Seppo Karhuun. Muistakaa myös ilmoittaa jos osoitteenne muuttuu.

Luumäen Karhujen sukujuhla pidetään lauantaina 24. heinäkuuta Risulahden lavalla Luumäellä. Lehdessä on kutsu tilaisuuteen sekä tarkat tiedot aikataulusta ja ohjelmasta. Ilmoittautumiset pyydetään 30.6. mennessä joko Seppo Karhulle (seppokarhu26(at)gmail.com, puh. 0400 280 352) tai Esko Karhulle (esko.karhu(at)pp1.inet.fi, puh. 040 547 1816).

Antakaa ilmoittautumisen yhteydessä omat yhteystietonne, joko sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Näin voimme ilmoittaa mahdollisista muutoksista. Ilmoitattehan myös jos joudutte peruuttamaan osallistumisenne.

Sukujuhlan ohjelmassa on keittolounas, joka on jäsenille ilmainen. Ei-jäsenille hinta on 10 €.

Tervetuloa tapaamaan sukulaisia!


 
 

Sukuseuran stipendit haettavana


Luumäen Karhut -sukuseura ry julistaa haettavaksi vuoden 2021 nuorten apurahat.
Myönnettävä apuraha on suuruudeltaan enintään 600 euroa. Yhteensä apurahoja voidaan myöntää enintään 2000 euroa.

Apurahaa voivat hakea kaikki vuonna 1994 ja sen jälkeen syntyneet Karhun suvun jäsenet. Hakijan ei tarvitse olla sukuseuran jäsen. Jos sukulaisuus ei käy ilmi sukutiedostosta, sukuun kuulumisen toteamiseksi tulee pyydettäessä esittää virkatodistus.

Apurahaa voidaan myöntää opiskeluun tai harrastuksiin liittyvään toimintaan, ja hakemuksen tulee sisältää kuvaus apurahan käyttötarkoituksesta.

Sukuseuran hallitus tekee päätöksen apurahan saajista kesäkuun kokouksessa. Päätöksestä tiedotetaan hakijoille henkilökohtaisesti. Saajien nimet julkistetaan sukukokouksessa 24.7.

Hakemukset tulee lähettää 31.5.2021 mennessä osoitteella Seppo Karhu, Tattipolku 5, 45360 Valkeala. Lisätietoja hakemusten tekemisestä voi kysyä puhelimitse numerosta 0400 280 352 tai s-posti seppokarhu26(at)gmail.com.

Sukuseuran hallitus

 
 

Sukulehti Karhunpesän kuulumiset nro 27 ilmestyy huhtikuussa 2021


Sukulehtemme Karhunpesän kuulumisten nro 27 on työn alla, ja siihen tarvitsemme taas kaikkien sukulaisten apua.

Lehti ilmestyy huhtikuun lopulla, ja aineistot on toimitettava mielellään 7.3. mennessä. Tuttuun tapaan lehdessä julkaistaan muun muassa tietoomme tulleet edesmenneiden nimet ja sukutiedostoon ilmoitetut syntyneet, jos vanhemmat antavat luvan tietojen julkaisuun. Myös kuvat uusista sukulaisista ovat tervetulleita. Edellisen lehden ilmestymisestä on jo lähes vuosi aikaa, joten ilmoittamattomia tietoja on varmaan kertynyt aika paljon.

Lehteen kaivataan muutenkin taas kaikenlaisia tietoja ja kuvia. Palstat ovat varmaan jo tuttuja teille.
– Onko lähipiirissä ollut syntymäpäiviä, häitä, valmistujais- ja rippijuhlia ym.? Vaikka koronavuoden takia juhlat jäivät varmasti pienimuotoisiksi, niin joitain kuvia tuli varmasti otettua. – Onko tullut palkintoja kilpakentiltä tai muista harrastuksista?
– Jokaisen albumeista löytyy kivoja vanhempia kuvia. Kuvien ei tarvitse olla ”satavuotiaita”, 1970- lukukin on jo vanhaa aikaa.
– Karhujen kamerasta -palstalle voitte lähettää kuvaterveisiä sukulaisille – kotipihoilta, mökeiltä, mummoloista, lomamatkoilta jne. Myös karhujen luonto-, maisema- ym. kuvia julkaistaan mielellään sukulehdessä.
– Kaikki muutkin tiedot, kuvat, jutut ja uudet ideat ovat tervetulleita.

Tarttukaa myös ”kynään” – muistelkaa menneitä ja kaikenlaisia Karhuihin liittyviä juttuja. Tai patistelkaa lähipiiriä asialle. Kaikki kirjoitukset meidän karhujen nykypäivän kuulumisistakin ovat tervetullutta luettavaa sukulaisille.

Aineistojen toivotaan olevan toimituksessa 7.3. mennessä. Yllättäen tietoon tulevat tai etukäteen sovitut asiat ehtivät myöhemminkin, mutta viimeinen takaraja on maaliskuun viimeisellä viikolla.

Aineistoja voi lähettää osoitteeseen marju.perila [ät] pp.inet.fi tai kaikille hallituksen jäsenille. Yhteystiedot löytyvät sukulehdistä ja Karhujen kotisivuilta www.luumaenkarhut.net. Karhujen kuulumisia haastellaan ja lisätietoja kerrotaan mielellään myös puhelimessa, sukulehden toimittaja Marju Perilä, puh. 041 702 6622, ja puheenjohtaja Seppo Karhu, puh. 040 280 352.

Lämmintä ja turvallista lopputalvea kaikille Karhuille – ja välittäkää viestiä eteenpäin sukulaisille!

Terveisin
Marju Perilä ja Seppo Karhu


 
 

JOULU PANDEMIAN VARJOSSA


Joulurauha ja turvallisuuden tunne ovat ikiajat olleet suomalaisen joulunvieton tunnusmerkkejä. Nyt meidän joulurauhaamme rikkoo pandemia, jollaista ei ole koettu sitten espanjantaudin yli sata vuotta sitten.

Joulua vietetään nyt monissa kodeissa hyvin pienissä piireissä vain läheisten kanssa. Onneksi nykyisin on kuitenkin keinoja muistaa ystäviä monin tavoin kuten kortein, paketein ja sähköisin viestimin. Varsin monet kuitenkin joutuvat viettämään jouluaan yksin kotonaan tai palvelukodeissa johtuen monista rajoituksista ja varotoimista.

Kaikesta huolimatta vietämme ehkä aiempaa perinteisempää ja rauhallisempaa joulua niissä puitteissa, jotka nyt ovat tarjolla. Viimevuotiseen tapaan meitä eteläsuomalaisia uhkaa lumeton joulu, mutta toivotaan säänhaltijalta joulumieltä ja valkeaa lumipeitettä mieltämme ilahduttamaan.

Sukuseuran hallitus aloittaa vuoden vaihtuessa tulevan kesän sukukokouksen järjestelyt. Päivämääräksihän on jo päätetty lauantai 24. heinäkuuta. Tarkempia tietoja ja ohjeita löytyy keväällä näiltä sivuilta ja huhtikuussa julkaistavasta Karhunpesän kuulumisista. Toivotaan, että tapaaminen voidaan järjestää ilman uhkia.

Huolehtikaa kaikki visusti omasta ja kanssaihmistenne hyvinvoinnista ja terveydestä noudattamalla annettuja ohjeita, jotta vältyttäisiin pandemian hallitsemattomalta lisääntymiseltä ja turvaisimme paremman tulevan vuoden.

Sukuseuran hallituksen puolesta toivotan teille kaikille Rauhaisaa ja Turvallista Joulua sekä parempaa alkavaa vuotta.

Joulukuussa 2020
Seppo Karhu 
 

Vuoden 2021 sukukokous ja -juhla


Olemme alustavasti varanneet Risulahden lavan seuraavaa sukutapaamistamme varten, ja päivämäärä on lauantai 24.7.2021.
Lisätietoja tapaamisen ohjelmasta ja aikataulusta julkaistaan kevään 2021 sukulehdessä ja lähempänä tapahtumapäivää täällä kotisivuilla sekä jäsenille sähköpostitse.

 
 

Karhunpesän kuulumiset huhtikuussa 2020


Uusin sukulehtemme postitettiin vappuviikolla ja toivottavasti tuli perille kaikille sukuseuran jäsenille. Jos olet sukuseuran jäsen, mutta et ole saanut lehteä, ota yhteyttä puheenjohtaja Seppo Karhuun.

Lehdessä on tietoja ja kuvia sukulaisten perhetapahtumista, mielenkiintoisia henkilökuvia ja muisteloita. Jäsenistössämme on toden totta osaajia ja tietäjiä monelta alalta.

Juttuarkistoon on koottu sukulehdissä julkaistuja artikkeleita, kannattaa käydä tutustumassa.


 
 

Puheenjohtajalta jouluna 2019


Elämme jälleen vuoden pimeintä aikaa, ja joulu alkaa olla lähellä. Pimeyttä valaistaan kynttilöin ja mitä hienoimmilla ulkovaloilla. Valkoinen lumipeite lienee vielä epävarma jouluksi, mutta toivotaan kuitenkin parasta. Joulun vietto alkaa nykyisin jo marraskuussa jouluvaloineen ja kauppojen joulunavauksin, ja jouluradiokin on soitellut jo useita viikkoja tuttuja joululauluja.

Meillä lapsuuden joulu alkoi yleensä aatonaattona, jolloin tehtiin joulusiivoukset ja jouluruuat. Joulukuusi haettiin aattoaamuna, ja joulukoristeet kaivettiin esiin kun kuusi oli tuotu sisään. Näin joulun tunnelmaan ei ehtinyt turtua vaan se tuli aina yhtä odotettuna ja jännittävänä.
Ajatuksissani mietin taannoin, jotta millainen joulu ja joulutunnelma mahtoi olla esi-isämme Yrjö Karhun taloudessa 1600-luvun alussa. Ehkäpä joulusää oli talvisempi, joulutunnelma nykyistä hartaampi ja joulupöytä runsaampi kuin arkena, vaikkei yhtä runsas kuin nykyisin. Joulukirkossa käytiin varmaan hevosilla Heikkilän kylästä joulupäivän aamuhämärissä.

Karhun suku on viettänyt joulunaikaa vuosisatojen ajan eri puolilla maatamme, ja ajanjaksot ovat olleet varmaankin erilaiset olosuhteiltaan. Isämme ja osin isoisämme viettivät joulua kahdeksan vuosikymmentä sitten äärimmäisissä olosuhteissa talvisodan melskeissä. Heidän ansiostaan me kaikki voimme viettää rauhallista ja turvallista joulua itsenäisessä maassamme, ja moni kynttilä syttyy jouluna myös heidän muistokseen.

Sukuseuran hallituksen puolesta toivotan teille kaikille sukulaisille Rauhallista Joulua ja onnekasta tulevaa vuotta.

Seppo Karhu

 
 

Puheenjohtajan tervehdys lokakuussa 2019


Lämmin ja kaunis kesä on nyt kääntynyt syksyksi. Kesän helteiset päivät suosivat luonnossa oloa ja erilaisia harrastuksia. Toisaalta marja- ja sienisato jäivät niukaksi, ja kalakin liikkui heikosti matalissa ja lämpimissä vesissä. Tämä lienee esimakua tulevasta ilmastomuutoksesta meillä Suomessakin.

Sukuseuran jäsenmaksuja on kertynyt kiitettävästi. Parisenkymmentä jäsentä ei ole vielä maksuaan suorittanut, joten odottelemme vielä vuoden loppuun, jonka jälkeen poistamme maksamattomat henkilöt jäsenrekisteristä. Uusia jäseniäkin on tullut ja lisää vielä mahtuu, joten kertokaa sukuseurastamme läheisille ja tuttavillenne, jotka kuuluvat Karhujen sukuun.

Käväisimme hallituksen jäsenten kanssa seuraamassa Valkealan kesäteatterin mainiota Muistojen bulevardia, joka kertoi Laila Kinnusen laulajaurasta. Esityksessä oli useita sukuseuran jäseniä erilaisissa rooleissa, pääosista esityksessä vastasi Virve Mattilan perhe (sukukirjan sivu 274) sekä Teräväiset (sivu 413), kaikki Luumäen Karhuja.

Seuraava Karhunpesän kuulumiset ilmestyy ensi keväänä, ja juttuja, kuvia ym. voi lähettää jo nyt Perilän Marjulle (marju.perila [ät] ppinet.fi). Hallituksessa on tehty päätös, että sukulehteen tulevat automaattisesti vain sukuseuran jäsenten syntymäpäivä- ja kuolintiedot. Mikäli tietoja halutaan julkaista myös jäsenistön ulkopuolisista henkilöistä, tulee tiedot toimittaa Marju Perilälle.

Hallituksen puolesta toivotan teille kaikille oikein kuulakasta syksyä ja hyvää alkavaa talvea.

Seppo Karhu

 
 

Sukutaulu


Sukukirjamme kirjoittaja Ahti Kopperi laatii oheisen kuvan mukaisia sukutauluja. Jos tilaajan isän puoleinen suku on tutkittu sukukirjassa, taulun hinta on 15 €, muussa tapauksessa 150 €:n tienoilla johtuen laajasta tutkimustarpeesta.

Ahti Kopperi antaa mielellään lisätietoja asiasta osoitteessa:

Savo-Karjalan Sukututkimustoimisto
Ruoritie 11
82500 Kitee
Puh. 0500 229 119, ahti.kopperi [ät] telemail.fi

 
 

Karhunpesän kuulumiset ilmestyy huhtikuussa 2019


Seuraava sukulehti eli Karhunpesän kuulumiset nro 25 ilmestyy pääsiäisviikolla, ja sen tekemiseen toivomme taas kaikkien karhujen apua.
Tuttuun tapaan lehdessä julkaistaan tietoomme tulleet edesmenneiden sukulaisten nimet ja sukutiedostoon ilmoitetut syntyneet, jos vanhemmat antavat luvan tietojen julkaisuun. Myös kuvat uusista pienistä sukulaisista ovat tervetulleita.
Myös muut palstat ovat jo varmasti tuttuja:
– Onko lähipiirissä ollut syntymäpäiviä, häitä tai muita juhlia? Tähän lehteen toivotaan tietoja ja kuvia myös viime kevään ylioppilaista ja muista valmistuneista.
– Onko tullut palkintoja kilpakentiltä tai muista harrastuksista?
– Karhujen kamerasta -palstalla voitte lähettää kuvaterveisiä sukulaisille. Myös karhujen luonto-, maisema- ym. kuvia julkaisemme mielellään.
- Omista albumeista poimitut vanhemmat kuvat kiinnostavat taatusti laajempaakin sukulaisjoukkoa.
Kevään sukulehteen ehtivien aineistojen toivotaan olevan perillä maaliskuun alkupäivinä. Jos ei ihan ehdi, ilmoitelkaa etukäteen, että tulossa on.
Aineistoja voi lähettää sukulehden toimittajalle osoitteeseen marju.perila [ät] pp.inet.fi ja kaikille hallituksen jäsenille, joiden yhteystiedot löytyvät mm. sukuseuran uusilta nettisivuilta www.luumaenkarhut.net. Käykääpä vilkaisemassa niitäkin!
Lämmintä tulevaa kevättä kaikille Karhuille – ja välittäkää viestiä eteenpäin lähisukulaisille!

 
 

Puheenjohtajan tervehdys jouluna 2018


Joulu alkoi lapsuudessa aina koulun kuusijuhlasta. Kotona joulun odotus alkoi tuntua vasta aatonaattona, kun äiti ryhtyi paistamaan laatikoita, kinkkua ja joulurieskaa. Varsinainen joulun valmistelu alkoi sitten aattoaamuna jolloin joulukoristeet, liinat ja sähkölampulla varustettu Daavidin tähti otettiin esille.

Joulu on aina ollut erityisesti lasten juhla, ja lapsuuden joulumuistot lienevätkin kultautuneet mielessä vuosien saatossa. Tässä iässä voi hyvin muistella oman lapsuuden joulua, oman perheen joulua ja seurata myös lastenlasten joulua. Tuntuu siltä, että sama joulun henkeen kuuluva odotus, jännitys ja ilo on edelleen tallella, vaikka ulkoiset puitteet ovat erilaiset. Koulut ja tarhat jatkavat varmaankin kuusijuhlaperinnettä, mutta varsinainen joulun odotus alkaa nykyään jo selvästi aiemmin. Joulu alkaa näkyä ja kuulua jo marraskuussa, joten varsinaisena juhla-aikana voi tuntua jo pientä väsymystä. Joulun perinne on kuitenkin vahva, useimmissa kodeissa koristellaan joulukuusi, käydään kirkossa, lämmitetään joulusauna ja katetaan pöytään parhaat jouluherkut.

Olkoonkin aika mikä tahansa, joulun todellinen sanoma on pysyvä - maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Me suomalaiset saamme viettää joulun turvallisessa itsenäisessä kotimaassamme tietäen, että valitettavasti maailmassa on liian paljon rauhattomuutta ja hätää.

Sukuseuran 21. toimintavuosi on lopuillaan. Kesäinen sukukokous oli järjestyksessään kahdeksas ja jo kuudes kokouspaikaksi vakiintuneella Risulahden lavalla. Sukukokouksessa valittiin toimihenkilöitä luopuvien tilalle, joten toiminta saatiin edelleen hyviin käsiin. Kiitokset vielä kerran pitkään sukuseuran hallinnossa toimineille, ja tervetuloa uudet hallituksen jäsenet.

Uusi kolmivuotiskausi ennen seuraavaa sukukokousta 2021 alkaa, ja keväällä ilmestyy sukulehtemme Karhunpesän kuulumiset. Toivomme lehteen teiltä juttuja ja valokuvia, jotka voitte lähettää Marju Perilälle. Lehden liitteenä postitamme myös sukuseuran jäsenmaksut kolmelle seuraavalle vuodelle. Sukurekisterin ylläpitäjä Esko Karhu kaipailee tietoja Karhun suvusta, kuten syntyneet, poisnukkuneet ja avioituneet Karhut. Ilmoittamalla näitä tietoja pidämme sukurekisterin mahdollisimman ajantasaisena.

Toivotan teille kaikille Karhuille ja läheisillenne Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2019!

Seppo Karhu

 
 

Uuden puheenjohtajan tervehdys heinäkuussa 2018


Kesä alkaa kääntyä hiljalleen syksyä kohti kun elohopea laskee jo kahdenkymmenen asteen alapuolelle. Tämä kesä on ollut helteineen erinomaisen hieno eläkkeellä hyörivälle golffarille ja auringonpalvojille. Toisaalta koko kesän odotukset sadekuuroista lievittämään nurmikon kuivuutta ja sadevesitynnyrin tyhjyyttä ovat olleet päivittäisiä asioita. Marjastajat ja sienestäjät ovat joutuneet tyytymään pienempiin satoihin, ja kalamiehet ovat etsineet vonkaleita vesien syvänteistä. Pahiten kuiva kesä on kuitenkin koetellut omavaraisuuttamme turvaavia viljelijöitä, joiden satotoiveet jäänevät murto-osaan normaalista. Toivotaan, että syksy mahdollistaa tuon vähäisenkin sadon korjaamisen talteen.

Sukulaiset kokoontuivat heinäkuisena lauantaina Risulahteen tekemään tärkeitä päätöksiä sukukokouksessa ja tapaamaan tuttuja sukujuhlassa. Sääkin meitä suosi eikä pieni sadekuuro haitannut, kun olimme kokoontuneet sisätiloihin. Kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille.

Tällä kertaa sukuseuran hallituksen kokoonpanoon tuli merkittäviä muutoksia, kun puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri katsoivat tehneensä osansa seuran toiminnassa. Kuten jo sukukokouksessa totesin, on edeltäjien luomalle pohjalle hyvä rakentaa tulevaisuutta uuden hallituksen kanssa. Vielä kerran kiitokset Eskolle, Asmolle ja Eijalle merkittävästä panoksesta vuosien ajalta. Kun myös kunniapuheenjohtaja Heikki Karhu luopuu sukutietojen ylläpidosta, niin tuon vaativan pestin ottaa vastaan edellinen puheenjohtaja Esko. Suuret kiitokset Heikille. Käykääpä katsomassa Sukukokous-osiosta tarinaa ja kuvia sukutapaamisesta.

Sukulehti Karhunpesän kuulumiset ilmestyy taas keväällä 2019, ja samassa postituksessa saatte jäsenmaksulomakkeet. Seuraava kerran kokoonnumme sukukokoukseen vajaan kolmen vuoden kuluttua, ja siihen asti olemme yhteydessä kotisivujen ja vuosittain ilmestyvän lehden välityksellä.

Toivotan oikein mukavaa loppukesää kaikille sukulaisille.

Seppo Karhu
puheenjohtaja


 
 

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS VUODEN VAIHTUESSA


Käänsin seinäkalenterissa sivua, ja sehän onkin taas viimeinen lehti. Vuosi on lopuillaan ja joulu lähestyy. Suomi-neidolla on suuri juhlavuosi, ja teemaa on käytetty lukuisissa yhteyksissä ja näyttävissä tapahtumissa.

Myös meidän sukumme kotikunta Luumäki on hyödyntänyt tämän merkittävän juhlavuoden monella tavalla. Näin kuuluu ollakin, onhan itsenäisyytemme ensimmäinen presidentti P. E. Svinhufvud asunut suurimman osan elämästään Luumäellä Kotkaniemessä.Kotkaniemi on nyt kunnostettu ja entisöity kokonaan, ja kansalaisilla on mahdollisuus käydä tutustumassa hienoon kartanoon Kivijärven rannalla ensi toukokuusta alkaen.

Meillä sukuseuralla ei osunut sukujuhla aivan tähän Suomen juhlavuoteen. Laittakaa muistiin ensi vuonna lauantai heinäkuun 21. päivä. Silloin kokoonnumme toivottavasti taas isolla joukolla Risulahteen. Juhlasta tulee tarkempaa tietoa ensi kevään lehdessä.

Sukuseuran kotisivut ovat tällä hetkellä "remontissa", mutta viestitämme kaikista ajankohtaisista asioista entiseen tapaan s-postilla.
Muistutan jälleen, että lähettäisitte tietoa yhteystietojenne muutoksista. Muutama onnittelukorttikin on taas tullut takaisin, kun vastaanottajaa ei ole löytynyt.

Sukuseuran hallitus ja muut toimihenkilöt toivottavat oikein Hyvää Joulua ja tulevaa vuotta 2018.

Esko Karhu

 
 

UUTTA MIELENKIINTOISTA JUTTUARKISTOSSA


Sukukirjassamme sivulla 730 on kirjoitus otsikolla Ilmari Karhu – suvun kenraali. Siinä lyhyesti mainitaan hänen pidättämisensä marraskuussa 1946. Syytteenä, joka lopulta todettiin aiheettomaksi, oli epäily osallistumisesta aseellisen toiminnan luvattomaan valmisteluun. Näistä 280 päivästä Ilmari Karhu piti päiväkirjaa, jossa on ainakin lyhyt merkintä jokaiselta päivältä. Lyijykynällä A4:n kokoisille ruudullisille papereille tiheästi kirjoitettua tekstiä on kaikkiaan 72 sivua.
Ilmari Karhun tytär Anja Tuomi on poiminut osan päiväkirjamerkinnöistä - vankilaelämän arjesta kertovia asioita ja isänsä katkeriakin mietteitä. Olemme saaneet luvan julkaista tekstit sukuseuramme kotisivuilla, ja ne löytyvät nyt juttuarkistosta.
Filosofian tohtori, sotahistorian dosentti Jarkko Kemppi on kirjoittanut elämäkerran sukuumme kuuluvasta kenraalimajuri Ilmari Karhusta.
Kempin kirjassa käytetään lähteinä muun muassa Karhun omia muistiinpanoja erityisesti jatkosodan ajalta. Lisäksi elämäkerrassa on kenraalin omia muistelmia lapsuudestaan ja nuoruudestaan, joita hän kirjoitti kesken jääneisiin muistelmiinsa.
Kirjassa hyödynnetään myös Ilmari Karhun yksityistä päiväkirjaa, jota tämä piti ollessaan 230 vuorokautta Valpon tutkintavankeudessa vuosina 1946–47.

Luumäen Karhut -sukuseura ry on tukenut kenraali Ilmari Karhun elämäkerran kirjoittamista myös rahallisella avustuksella. Huhtikuussa 2017 ilmestyneen, eli aivan tuoreen kirjan on kustantanut Amanita Oy. Kovakantisessa kirjassa on noin 300 sivua, ja sitä voi tilata suoraan kustantajalta ja verkkokirjakaupoista, esimerkiksi Adlibriksestä, tai Prismasta toimitettavaksi lähimpään myymälään.

 
 

SUKUKIRJA


Sukukirjan painos on loppuunmyyty, ja toimihenkilöille tulee aika ajoin kyselyjä kirjan saatavuudesta. Jos tiedätte tarpeettomaksi jääneistä sukukirjoista, ystävällisesti ottakaa yhteyttä johonkin hallituksen jäsenistä, välitämme mielellämme tietoa kirjoja etsivistä sukulaisistamme.
 
 

Ajankohtaista

 

KARHUNPESÄN KUULUMISET NRO 30 ON TYÖN ALLA

Vuoden 2024 Karhujen sukulehden nro 30 tekeminen on alkanut, ja siihen tarvitsemme taas kaikkien sukulaisten apua. Lehti ilmestyy toukokuun toisella v...

 

JOULUNA 2023

Tätä kirjoittaessani jouluun on enää muutama päivä, ja valmistelut ovat varmaankin jo monessa kodissa meneillään. Itselläni tulevat mieleen l...

 

Hallituksen kuulumisia kesällä 2023

Sukuseuramme hallitus kokoontui elokuisena lauantaina Miehikkälässä Salpalinjamuseossa päivittämään seuran tilannetta ja alustavasti suunnittel...Copyright © 2024 Luumäen Karhut -Sukuseura ry | Webbinen.net