LUUMÄEN KARHUT -SUKUSEURA RY

sukukokous 2018


Luumäen Karhut kokoontuivat taas kolmen vuoden välein pidettävään sukujuhlaan ja sukukokoukseen Risulahden lavalle 21. heinäkuuta 2018. Aika tasan kaksi sataa karhua oli tälläkin kertaa paikalla.

Sukuseuran virallisessa sukukokouksessa puhetta johti Terhi Karhu Taavetista. Sukuseuraa kolme edellistä kolmivuotiskautta luotsannut puheenjohtaja Esko Karhu Kouvolasta halusi siirtää tehtävät seuraajalleen, ja sukuseuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Seppo Antero Karhu Kouvolan Valkealasta. Hallituksen jäsenistä Asmo Karhu ja Eija Mänty halusivat niin ikään siirtyä sivuun. Tilalle valittiin Tuija Suokas Luumäeltä ja Virve Mattila Kouvolan Valkealasta. Puheenjohtajaksi valitun Seppo Karhun tilalle hallituksen jäseneksi ja talouden hoitajaksi valittiin Mikko Karhu Lappeenrannasta. Seppo Antti Karhu Lappeenrannasta ja Voitto Pesu Luumäeltä valtuutettiin jatkamaan tehtävässään.

Sukuseuran jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan. Jäsenmaksu on 12 euroa vuodessa, ja se laskutetaan kolme vuotta kerrallaan kulujen säästämiseksi. Myös seuran liittymismaksu on sama kuin ennen, 10 euroa.

Seuraavan kolmivuotiskauden stipendien yhteiseksi enimmäismääräksi vahvistettiin 2000 euroa, ja stipendit julistetaan haettaviksi keväällä 2021. Stipendejä voidaan myöntää sukuun kuuluvien nuorten opinto- ja harrastustoiminnan tukemiseen.

Sukukokouksessa julkistettiin myös tämän vuoden stipendien saajat. Stipendin saivat Matilda ja Vilma Karhu Kouvolasta urheiluharrastuksiin, Nelli Karhu Jyväskylästä kauppatieteen opintoihin, Peppi Karhu Hämeenlinnasta jääkiekkoharrastukseen, Veeti Kärkkäinen Porista jalkapalloharrastukseen, Axl, Kody ja Ria Macintosh Kouvolasta urheiluharrastuksiin sekä Riina Mattila Kouvolasta tanssiharrastukseen.

Kokouksen jälkeen päivä jatkui Risulahdessa ruokailun ja sukulaisten tapaamisten parissa. Ohjelmaosuudessa puhui Kotkaniemi-säätiön puheenjohtaja Hilkka Suoanttila, ja musiikista vastasivat tuore puheenjohtaja Seppo Karhu ja hänen veljensä Kari Karhu Hämeenlinnasta. Yllättäen lavalle nousi myös puheenjohtajan nuijan seuraajalleen luovuttanut Esko Karhu haitareineen.

 
 
 
 
 
 
 
 

sukukokous 2015


Heikki Karhusta sukuseuran 1. kunniapuheenjohtaja
 
 
 
Luumäen Karhujen sukuseuran perustaja ja pitkäaikainen puheenjohtaja, sukututkija Heikki Karhu (toinen vasemmalta) valittiin aplodien saattelemana sukuseuran ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi. Huomionosoitusta luovuttamassa seuran sihteeri Eija Mänty (vasemmalla), nykyinen puheenjohtaja Esko Karhu ja taloudenhoitaja Seppo Karhu.

Luumäen Karhut kokoontuivat kolmen vuoden välein pidettävään sukujuhlaan ja sukukokoukseen Risulahden lavalle 25. heinäkuuta 2015. Aika tasan kaksi sataa karhua valloitti taas Kivijärven luonnonkauniilla rannalla sijaitsevan juhlapaikan.
Sukuseuran virallisessa sukukokouksessa puhetta johti Terhi Karhu Taavetista. Sukuseuraa kaksi edellistä kolmivuotiskautta luotsannut puheenjohtaja Esko Karhu Kouvolasta sai yksimielisesti jatkopestin seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi.
Hallituksen jäsenistä Asmo Karhu Luumäeltä, Seppo Antero Karhu Kouvolan Valkealasta, Seppo Antti Karhu Lappeenrannasta, Eija Mänty Kouvolan Inkeroisista ja Voitto Pesu Luumäeltä valtuutettiin jatkamaan tehtävässään.
Sukuseuran perustaja ja hallituksen jäsen Heikki Karhu Lappeenrannasta pyysi eroa hallituksen jäsenyydestä ja esitti tilalleen Tuula Honkalaa Luumäeltä. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Sukuseuran jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan. Jäsenmaksu on 12 euroa vuodessa, ja se laskutetaan kolme vuotta kerrallaan kulujen säästämiseksi. Myös seuran liittymismaksu on sama kuin ennen, 10 euroa.
Sukuseuran taloudenhoitaja Seppo Karhu korosti talousarviota esitellessään, ettei yhdistyksen tarkoitus ole kerätä toiminnastaan voittoa. Seuraavan kolmivuotiskauden talousarviossa tulot ja menot päätyvät nollatulokseen. Seuran talous on vakaalla pohjalla, joten pesämunan kartuttamiseen ei ole edes tarvetta.

Seuraavan kolmivuotiskauden stipendien yhteiseksi enimmäismääräksi vahvistettiin 2000 euroa, ja stipendit julistetaan haettaviksi keväällä 2018. Stipendejä voidaan myöntää sukuun kuuluvien nuorten opinto- ja harrastustoiminnan tukemiseen.
Sukukokouksessa julkistettiin myös tämän vuoden stipendien saajat. Stipendin saivat Henri Karhu Hämeenlinnasta jääkiekkoleirin kustannuksiin, Niko Kinnunen Kouvolasta salibandyn kausimaksuihin, Joel Pesu Lahdesta mediatekniikan opintoja varten, Emilia Pätäri Kotkasta suunnistus- ja hiihtoleirien kustannuksiin sekä Anne Turunen Pornaisista kouluratsastushevosen kouluttamiseen ja varusteisiin.Sukukokouksen asialistalla viimeisenä - vaan ei vähäisimpänä – pykälänä oli sukuseuran ensimmäisen kunniapuheenjohtajan valinta. Hallitus oli onnistunut pitämään esityksensä salassa nimitettävältä itseltäänkin, ja liikutus oli silmin havaittavissa, kun sukukokous yksimielisten aplodien saattelemana kutsui sukuseuran perustajan, pitkäaikaisen puheenjohtajan, sukutiedoston ylläpitäjän ja sukututkijan Heikki Karhun kunniapuheenjohtajaksi.
Kokouksen jälkeen päivä jatkui Risulahdessa ruokailun ja sukulaisten tapaamisten parissa. Ohjelmaosuudessa puhui varatuomari Aimo Kapiainen Lappeenrannasta, ja musiikista vastasivat Tarja Käyhty Lappeenrannasta sekä Kari Karhu Hämeenlinnasta.

 
 
 
Karhujen kokoontumista suosi jälleen aurinkoinen sää kesän koleuden keskellä. Monet juhlijat kantoivatkin ruokansa pihapöytien ääreen nauttien lämmöstä, leppoisasta tunnelmasta ja sukulaisten tapaamisesta.
 
 
 
Sukujuhlaan saapui noin 200 Karhua eri puolilta Suomea. Pitkämatkalaisimmat taisivat olla Hilkka Kokko Kalajoelta (edessä) ja Varkaudesta saapunut Marja-Leena Kääriäinen, jota juhlan juontaja Kari Karhu haastatteli.
 
 

kuvia sukukokouksesta 2012


 
 
Sukuseuran ensimmäinen puheenjohtaja ja perustaja Heikki Karhu sekä sihteeri Eija Mänty laskivat Karjalan väreihin puetun kukkakimpun muistomerkille. Airueina toimivat Heikin lastenlapset Anna ja Riina Karhu.
 
 
 

Ajankohtaista

 

Sukulehti Karhunpesän kuulumiset nro 27/kevät 2021

Hallituksen jäsenten tietoon on tullut, etteivät kaikki sukuseuran jäsenet ole saaneet huhtikuussa postitettua jäsenlehteä Karhunpesän kuulumise...

 

KUTSU SUKUJUHLAAN

Tervetuloa Luumäen Karhujen SUKUJUHLAAN Risulahden lavalle Luumäelle lauantaina 24. heinäkuuta 2021.

PÄIVÄN OHJELMA:

Aamupäivällä hallit...


 

Karhunpesän kuulumiset nro 27, kevät 2021

Sukuseuramme lehti on ilmestynyt ja toivottavasti löytänyt tiensä kaikkien jäsenten postilaatikkoon. Ellei lehteä ala kuulua, ottakaa yhteyttä S...Copyright © 2021 Luumäen Karhut -Sukuseura ry | Webbinen.net