LUUMÄEN KARHUT -SUKUSEURA RY


» Murheen päivä
» Vahingossa soutajaksi
» Sota-aikaa lapsen muistikuvina
» Ilmari Karhun päiväkirjasta
» Abraham Karhun päiväkirjasta
» Elämää Nokanmäellä
» Hop sekkaa, sanoi Iihosaaren Eljas
» Karhunkylä
» Topi ja mopedi
 

Vahingossa soutajaksi


Oli vuosi 1989, kun Kuorma-autoliiton järjestölehdessä oli ilmoitus: ”Haetaan soutajia kirkkoveneeseen Sulkavalle”. Ilmoittauduin ja pääsin joukkueeseen.

Harkitsin jo perumista, kun en ollut koskaan soutanut muuta kuin katiskoille. Sitten ajattelin, että olenhan hiihtänyt Finlandia-hiihdon muutaman kerran, kai tästäkin selviää – onhan tämä sentään ammattiautoilijalle tuttua istumatyötä.

Soutu meni hyvin, jos ei oteta huomioon kämmeniä, jotka olivat kuin hyvin nuijitut pihvit. Sijoitus oli viides ajalla, jolla nykyisin sijoittuisi noin sijalle 25. Näin paljon on tämäkin laji kehittynyt.

Seuraavana vuonna soudin samassa joukkueessa. Vene oli kuitenkin kuin vanha ruuhi, ei kulkenut kunnolla, ja sijoitus oli 17.

Tästä viisastuneena kokosin joukkueen Luumäeltä ja vuokrasimme Eerikäisen Reinolta veneen kuukaudeksi treeneihin. Ja johan alkoi soutu kulkea. Ruokahalu kasvaa syödessä ja ostimme oman veneen perustamallemme soutuseuralle. Seura rekisteröitiin, mikä on ehtona kilvoittelussa Suomen mestaruudesta. Tästä alkoi soutuseura Voiton Soutajat ry:n historia.
Sijoittuminen viidenneksi vuoden 1998 SM-kisoissa 30 kilometrillä antoi uskoa tulevaan. Vuosi 1999 oli Voiton Soutajien menestyksellisin: SM-kisoissa 10 ja 30 kilometrillä kolmansia ja kahdella kilometrillä toisina.

Nyt 2000-luvulla olemme kilpailleet souduissa, joissa ei tarvitse kilpailulisenssiä ja kepittäneet joskus näitä huippujoukkueita. Sulkavan soudut on joka vuosi päätapahtuma. Sen olemme voittaneet kolme kertaa, ja sijoja 2- 3 on lukuisia.

Ostin 90-luvun alussa soutuergometrin, jolla voimme treenata soutua talvellakin.

Katselin tilastoja ja huomasin, että tämähän on minun lajini. Olen voittanut useita Suomen mestaruuksia 2000 – 10000 metrin matkoilta. Sarjan 60 v Suomen ennätys on ollut nimissäni jo neljätoista vuotta. Euroopan mestaruuskisoista vuonna 1995 tuomisina oli hopea.

Soutu-ura jatkuu jollakin tasolla. Yritän myös ensi kesänä Sulkavan joukkueeseen.

Talvella hyvä harjoitusmuoto on hiihto. Tänä talvena Kuorma-autoliiton SM-kisoissa tuli voitto kotiin sarjassa 75 v.

Pyynnöstä muisteli soutu-uraansa
Pesun Vote (1935 -2018)

Kirjoitus on julkaistu Karhunpesän kuulumiset -lehdessä nro 11/Huhtikuu 2010

 
 

Ajankohtaista

 

KUTSU SUKUJUHLAAN

Tervetuloa Luumäen Karhujen SUKUJUHLAAN Risulahden lavalle Luumäelle lauantaina 24. heinäkuuta 2021.

PÄIVÄN OHJELMA:

Aamupäivällä hallit...


 

Karhunpesän kuulumiset nro 27, kevät 2021

Sukuseuramme lehti on ilmestynyt ja toivottavasti löytänyt tiensä kaikkien jäsenten postilaatikkoon. Ellei lehteä ala kuulua, ottakaa yhteyttä S...

 

Sukuseuran stipendit haettavana

Luumäen Karhut -sukuseura ry julistaa haettavaksi vuoden 2021 nuorten apurahat.
Myönnettävä apuraha on suuruudeltaan enintään 600 euroa. Yhteen...
Copyright © 2021 Luumäen Karhut -Sukuseura ry | Webbinen.net