LUUMÄEN KARHUT -SUKUSEURA RY

Juttuarkisto


» Murheen päivä
» Vahingossa soutajaksi
» Sota-aikaa lapsen muistikuvina
» Ilmari Karhun päiväkirjasta
» Abraham Karhun päiväkirjasta
» Elämää Nokanmäellä
» Hop sekkaa, sanoi Iihosaaren Eljas
» Karhunkylä
» Topi ja mopedi
 

Vahingossa soutajaksi


Oli vuosi 1989, kun Kuorma-autoliiton järjestölehdessä oli ilmoitus: ”Haetaan soutajia kirkkoveneeseen Sulkavalle”. Ilmoittauduin ja pääsin joukkueeseen.

Harkitsin jo perumista, kun en ollut koskaan soutanut muuta kuin katiskoille. Sitten ajattelin, että olenhan hiihtänyt Finlandia-hiihdon muutaman kerran, kai tästäkin selviää – onhan tämä sentään ammattiautoilijalle tuttua istumatyötä.

Soutu meni hyvin, jos ei oteta huomioon kämmeniä, jotka olivat kuin hyvin nuijitut pihvit. Sijoitus oli viides ajalla, jolla nykyisin sijoittuisi noin sijalle 25. Näin paljon on tämäkin laji kehittynyt.

Seuraavana vuonna soudin samassa joukkueessa. Vene oli kuitenkin kuin vanha ruuhi, ei kulkenut kunnolla, ja sijoitus oli 17.

Tästä viisastuneena kokosin joukkueen Luumäeltä ja vuokrasimme Eerikäisen Reinolta veneen kuukaudeksi treeneihin. Ja johan alkoi soutu kulkea. Ruokahalu kasvaa syödessä ja ostimme oman veneen perustamallemme soutuseuralle. Seura rekisteröitiin, mikä on ehtona kilvoittelussa Suomen mestaruudesta. Tästä alkoi soutuseura Voiton Soutajat ry:n historia.
Sijoittuminen viidenneksi vuoden 1998 SM-kisoissa 30 kilometrillä antoi uskoa tulevaan. Vuosi 1999 oli Voiton Soutajien menestyksellisin: SM-kisoissa 10 ja 30 kilometrillä kolmansia ja kahdella kilometrillä toisina.

Nyt 2000-luvulla olemme kilpailleet souduissa, joissa ei tarvitse kilpailulisenssiä ja kepittäneet joskus näitä huippujoukkueita. Sulkavan soudut on joka vuosi päätapahtuma. Sen olemme voittaneet kolme kertaa, ja sijoja 2- 3 on lukuisia.

Ostin 90-luvun alussa soutuergometrin, jolla voimme treenata soutua talvellakin.

Katselin tilastoja ja huomasin, että tämähän on minun lajini. Olen voittanut useita Suomen mestaruuksia 2000 – 10000 metrin matkoilta. Sarjan 60 v Suomen ennätys on ollut nimissäni jo neljätoista vuotta. Euroopan mestaruuskisoista vuonna 1995 tuomisina oli hopea.

Soutu-ura jatkuu jollakin tasolla. Yritän myös ensi kesänä Sulkavan joukkueeseen.

Talvella hyvä harjoitusmuoto on hiihto. Tänä talvena Kuorma-autoliiton SM-kisoissa tuli voitto kotiin sarjassa 75 v.

Pyynnöstä muisteli soutu-uraansa
Pesun Vote (1935 -2018)

Kirjoitus on julkaistu Karhunpesän kuulumiset -lehdessä nro 11/Huhtikuu 2010

 
 

Ajankohtaista

 

Karhunpesän kuulumiset ilmestyy huhtikuussa 2019

Seuraava sukulehti eli Karhunpesän kuulumiset nro 25 ilmestyy pääsiäisviikolla, ja sen tekemiseen toivomme taas kaikkien karhujen apua.
Tuttuun ...


 

Puheenjohtajan tervehdys jouluna 2018

Joulu alkoi lapsuudessa aina koulun kuusijuhlasta. Kotona joulun odotus alkoi tuntua vasta aatonaattona, kun äiti ryhtyi paistamaan laatikoita, kinkk...

 

Uuden puheenjohtajan tervehdys heinäkuussa 2018

Kesä alkaa kääntyä hiljalleen syksyä kohti kun elohopea laskee jo kahdenkymmenen asteen alapuolelle. Tämä kesä on ollut helteineen erinomaisen...Copyright © 2019 Luumäen Karhut -Sukuseura ry | Webbinen.net